A kormány támogatja a CIC-t

KARDEVÁN Endre, az Élelmiszerlánc-felügyeletért és Mezőgazdasági Igazgatóságért felelős vidékfejlesztési minisztérium alelnöke kifejtette az 1946-ban New Yorkban aláírt nemzetközi szerződés által biztosított, az ENSZ kivételek, kiváltságok és mentességek meghosszabbításáról szóló javaslatot a Magyarországon dolgozó CIC intézményei és irodavezetői. Az egész világon a szervezet támogatja és támogatja a fenntartható vadászatot, mint a természetvédelem fontos eszköze – mondta Kardeván, és felvette a magyar kormány februárjában megkötött megállapodást. Többek között megnyit egy ajtót, hogy a CIC központját költözzék Magyarországra. A titkárnő szavai szerint jelentős diplomáciai presztízset is jelent, és Magyarországot hozza

fontos nemzetközi események. A megállapodásban a kormány kijelentette, hogy támogatja a CIC célja, hogy nemzetközi jogi személyiséggel rendelkező kormányközi szervezetgé váljon. Kardeván kifejtette, hogy ez az intézkedés azért szükséges, mert a magyar jogszabályoknak megfelelően a CIC jelenleg nem rendelkezik szerződésszerződéssel.

A javaslatban három vezető tisztségviselőről van szó: az elnökről, az alelnökről és a főigazgatóról. A mentességeket és kiváltságokat csak a CIC nevében adják meg, és nem maguknak. A szervezet köteles együttműködni a magyar hatóságokkal az igazságszolgáltatás megkönnyítése érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.